Wie zijn wij

Kim van Staalduine

Na mijn afstuderen als Oefentherapeut Cesar in 2007 ben ik begonnen op een Speciaal basisonderwijs school voor kinderen die niet voldoende mee kunnen komen op het reguliere onderwijs  in Maarssen. Op dinsdag en donderdag werk ik nu op SBO de Kristal. Op maandag ben ik bij Wereldkidz Palet betrokken om kinderen te behandelen. 

Sinds 2009 ben ik mij verder gaan specialiseren in kinderoefentherapie en ben ik officieel kinderoefentherapeut en richt ik mij volledig op het onderzoeken en behandelen van kinderen. En dit zijn zowel kinderen van het reguliere onderwijs als van speciaal onderwijs. Ik vind het nog steeds ontzettend uitdagend en leuk om met deze kinderen te werken en ze spelenderwijs vaardiger te maken!

In 2015 ben ik mij gaan specialiseren in het jonge kind. Dat wil zeggen baby's van een paar maanden oud tot peuters van 3+. Ik vindt het uitdagend om samen met ouders te kijken wat een klein kind nodig heeft. Baby's met voorkeurshouding en/of afgeplatte schedel zijn oa indicaties die ik behandel. Hiervoor kom ik bij de mensen thuis! 

Wat ook een belangrijk stuk van mijn werk is slaapproblemen bij kinderen. Sinds 2020 behandelen we kinderen voor in-doorslaapproblemen en vroeg wakker worden. Ook hiervoor komen we aan huis. 

In 2022 heb ik mij verder gespecialiseerd in de sensorische informatieverwerking bij kinderen. Of ook wel prikkelverwerking genoemd. Ik ben sindsdien officieel SI therapeut. 

Verder begeleid ik stagiaires van de opleiding Oefentherapie Cesar.

 

Monique Mourik

Ik ben in 1986 afgestudeerd als oefentherapeut Cesar en daarna een particuliere praktijk gestart in Katwijk aan Zee. Naast algemeen oefentherapeut, heb ik gewerkt als bedrijfsoefentherapeut. Sinds 1996 werk ik in Maarssen.  

De laatste 12 jaar ben ik mij gaan specialiseren in de kinderoefentherapie. Ik heb hiervoor een aantal aanvullende cursussen en opleidingen gedaan, waaronder de Post-HBO Kinderoefentherapie.  

Inmiddels ben ik geregistreerd Kinderoefentherapeut en richt ik mij uitsluitend op het onderzoeken en behandelen van kinderen met een motorische achterstand en/of houdingsproblemen. 

Het werken met kinderen is afwisselend door de verscheidenheid aan problemen. Daarnaast is het enorm stimulerend om kinderen te kunnen helpen bij het oplossen van hun bewegingsprobleem, waardoor ze weer beter in hun vel zitten, makkelijker bewegen en waarvan ze de rest van hun leven voordeel hebben.